Treceți la conținutul principal

PRODUSE SI MARCI

Zaharul va poate îmbătrâni creierul


Mai exista un risc surprinzator legat de glicemia ridicata, de care majoritatea oamenilor nu este constienta si care are implicatii foarte serioase pentru bolile cerebrale degenerative, inclusiv Alzheimer. Nivelurile ridicate ale glucozei pot determina imbatranirea mai rapida a intregului organism, un gand departe de a fi imbucurator.

Pe scurt, valorile mari ale glicemiei, ca si consumarea unor cantitati mari de zahar, va pot vatama creierul, accelerand procesul de imbatranire prin reactiile chimice din celule.

Renumitul specialist Anthony Cerami de la Institutul Picower pentru Cercetari Medicale din Manhas-set, New York, a explicat ca glucoza din sange reactioneaza cu proteinele creand aberantele asa-numite glicoproteine ori proteine incrucisate\” ‘ un fel de resturi celulare care se acumuleaza in celule, dereglandu-le mecanismele.

Aceste proteine deteriorate de zahar den galben-cafenii; ele suni numite produsi finali de glicozilare avansata (AGE)* si accelereaza imbatranirea. Ele provoaca ingalbenirea\” oaselor, rigidizarea articulatiilor, intarirea si obturarea vaselor de sange si functionarea defectuoasa a organelor, inclusiv a creierului.

Procesul, spune dr. Cerami, seamana cu ceea ce se intampla cu un pui pus la cupior. Pielea ii devine cafenie si crocanta. Trecem si noi prin acest proces, datorita temperaturii corpului, pe masura ce imbatranim.

In esenta, ne coacem foarte incet pe durata vietii”, spune el. In celulele nervoase, acest proces de coacere nu arata prea bine.’ Acesti produsi finali de glicozilare avansata sunt la fel de periculosi pentru creier ca si radicalii liberi. De fapt, produsii isi duc la indeplinire distrugerea generand radicalii liberi.

Cercetatorii care incearca sa descopere misterul imbatranirii umane stiu despre acesti produsi finali de glicozilare avansata de ceva vreme si cred ca vinovate pentru acestia sunt nivelurile de glucoza care circula in sange ‘ cu cat glicemia este mai mare, cu atat creste cantitatea acestora.

Proteinele deteriorate de zahar sunt foarte numeroase in sangele diabeticilor, de exemplu. intr-adevar, cercetatorii germani afirma ca produsii finali de glicozilare avansata reprezinta prima etapa catre afectiunea diabetica numita neuropatie.

Ei considera de asemenea ca acest proces de glicozilare “este vinovat de distrugerea celulelor cerebrale, care conduce la instalarea bolilor neurodegenerative, inclusiv Alzheimer, si posibil, la pierderea memoriei legata de inaintarea in varsta.

Un eminent cercetator, Siegfried Hoyer de la Universitatea din Heildelberg, sugereaza ca unele forme de Alzheimer sunt legate de anormalitati in felul in care creierul meolizeaza glucoza, din care rezulta cantitati excesive de produsi finali de glicozilare avansata ce distrug nervii, radicalii liberi si formarea de gheme neurofibrilare care ucid celulele cerebrale.


Postări populare de pe acest blog

Suplimentele dietetice pentru diabet

Vitamine, minerale și alte suplimente au fost studiate ca tratamente alternative pentru diabet de tip 2. Cercetările arată că multe dintre aceste suplimente sunt benefice. Cu toate acestea, trebuie să rețineți că trebuie să vă consultați cu medicul dacă este necesar să luați suplimente alimentare pe lângă tratamentul prescris pentru a menține glicemia sub control. Studiile arată că sunt 6 suplimente alimentare importante, care au capacitatea de a trata diabetul: acidul alfa-lipoic, usturoiul, coenzima Q10, omega 3, crom, magneziu, și acizi grași. Detalii

Glutationul și rolul lui în organismul nostru

Glutationul este o substanta care exista deja in organismul nostru. Glutationul creste nivelul de celule T citotoxice din limfocite, neutralizeaza radicalii liberi, este un puternic antioxidant ce ajuta si reglarea nivelurilor celorlalti antioxidanti si detoxifica ficatul. Un nivel scazut de glutation e prezent la indivizii imunocompromisi, cei cu boli neurodegenerative, cum sunt scleroza multipla, SLA, Alzheimer si Parkinson, ateroscleroza, cataracta, diabet, in cazul distrugerilor provocate de medicamente farmaceutice, la cei cu cancer si la bolnavii de SIDA cu rata scazuta de supravietuire. Glutationul trebuie produs in interiorul celulelor. Glutationul  administrat oral nu are niciun efect. Nivelul de glutation din celule este afectat de bolile cronice, expunerea la radiatii, poluanti si toxine, medicamentele farmaceutice care pot afecta ficatul, activitatea radicalilor liberi (stresul oxidativ), infectii, rani, traume, activitate atletica intensa. Nivelul acestui

Infarctul si apa

Este foarte bine de  ș tiut! Câtă lume cunoa ș te ț i care spune că nu vrea să bea nimic înainte de culcare pentru că pe urmă trebuie să se trezească de foarte multe ori în timpul nop ț ii? !   Infarctul  ș i apa  – N-am  ș tiut nimic din toate astea.. . Interesant...             Ș i mai e ceva ce n-am  ș tiut... Mi-am întrebat doctorul de ce oamenii urinează atât de mult în timpul nop ț ii ? Răspunsul medicului meu cardiolog a fost: gravitatea  ț ine apa în partea mai inferi oară a corpului când stai în picioare (picioarele se umflă). Când e ș ti culcat  ș i partea inferioară a corpului (picioarele ș i restul) sunt la nivelul rinichilor  ș i atunci rinichii mută apa pentru că e mai u ș or. Asta se leagă de ultima afirma ț ie.  Ș tiam că e  nevoie de o cantitate minimă de apă pentru a spăla toxinele din corpul tău, dar e a fost pentru mine nou a fost faptul care este timpul corect de a bea apa...             Foarte importan