Treceți la conținutul principal

PRODUSE SI MARCI

10 alimente de top


In urma rezultatelor ultimelor studii in materie de nutritie, cercetatorii din domeniu au realizat un top al celor mai bune alimente pentru sanatatea ta. Vitaminele, calciul, acizi grasi – toate aceste aspecte au fost luate in considerare.



Broccoli este o buna sursa de calciu, potasiu, fibre si vitaminele A si C.


Spanacul contine o cantitate mare de vitaminele A si C, fier, calciu si magneziu.


Germenii de grau sunt bogati in nutrimente, precum vitamina E, magneziu, fosfor, potasiu, fier, dar si proteine si fibre.


Fasolea rosie este slaba caloric, dar bogata in proteine.


Sucul de legume reuneste vitaminele, mineralele si alte nutrimente prezente in legume. Sucul de tomate, dar si alte sucuri care contin rosii sunt o buna sursa de antioxidanti.


Afinele aduc corpului fitonutrimente esentiale, de la vitamina C la fibre.


Cartoful dulce este o buna sursa de betacaroten, care diminueaza riscul de cancer.


Marul – acest fruct curant este bogat in pectine, vitamina C si fibre, toate sanatoase si slab calorice.

migdale 
Migdalele sunt bogate in acizi grasi monosaturati (care lupta impotriva colesterolului), in calciu, in vitamina E si in proteine.


Somonul salbatic aduce acizii grasi omega-3, a caror beneficii pentru sanatatea cardiaca sunt bine cunoscute.


Consumul acestor alimente te va face sa te simti mai in forma si sa iti pastrezi sanatatea. Nu trebuie insa sa te limitezi, astfel ca o alimentatie variata sta la baza unui corp sanatos.

Postări populare de pe acest blog

Glutationul și rolul lui în organismul nostru

Glutationul este o substanta care exista deja in organismul nostru. Glutationul creste nivelul de celule T citotoxice din limfocite, neutralizeaza radicalii liberi, este un puternic antioxidant ce ajuta si reglarea nivelurilor celorlalti antioxidanti si detoxifica ficatul. Un nivel scazut de glutation e prezent la indivizii imunocompromisi, cei cu boli neurodegenerative, cum sunt scleroza multipla, SLA, Alzheimer si Parkinson, ateroscleroza, cataracta, diabet, in cazul distrugerilor provocate de medicamente farmaceutice, la cei cu cancer si la bolnavii de SIDA cu rata scazuta de supravietuire. Glutationul trebuie produs in interiorul celulelor. Glutationul  administrat oral nu are niciun efect. Nivelul de glutation din celule este afectat de bolile cronice, expunerea la radiatii, poluanti si toxine, medicamentele farmaceutice care pot afecta ficatul, activitatea radicalilor liberi (stresul oxidativ), infectii, rani, traume, activitate atletica intensa. Nivelul ace...

Suplimentele de magneziu sporesc capacitatea cerebrală

Ziarul online Neuron a publicat un studiu care a demonstrat că majorarea cantităţii de magneziu la nivelul creierului ajută la învăţare, stimulând memoria. În acelaşi timp, studiul spune că nivelurile mici de magneziu dăunează funcţiei cognitive, ducând la o deteriorare mai rapidă a memoriei la oamenii în vârstă. Profesorul Guosong Liu a condus o cercetare ce verifică dacă suplimentele alimentare cu magneziu stimuleaza puterea creierului. „Magneziul este esenţial pentru funcţionarea normală a multor ţesuturi din corp, incluzând aici creierul, şi, într-un studiu anterior, noi am demonstrat că acest mineral a ajutat plasticitatea sinaptică în celulele cerebrale cultivate”, explică dr. Liu. Dr. Liu şi colegii săi au dezvoltat un compus ce conţine acest mineral, magneziu-L-treonat (MgT), care ar putea majora semnificativ cantitatea de magneziu din creier prin intermediul suplimentelor alimentare. „Am descoperit că un nivel crescut de magneziu în creier sporeşte multe for...

Hipotiroidismul - o afectiune a tiroidei

Nutritionistii avertizeaza ca stresul poate afecta grav glandele suprarenale. „Daca esti foarte stresat, corpul nu mai produce cantitatea suficienta de hormoni, cum ar fi adrenalina, cortizon si aldosteron. Acest lucru afecteaza balansul sarurilor din organism si asta explica de ce unii oameni simt mereu nevoia sa manance gustari sarate”, explica Shona Wilkinson, un nutritionist din Marea Britanie, pentru   Daily Mail . Consumul excesiv de mancaruri sarate poate insemna de asemenea ca suferi de o insuficienta de iod – asta are legatura cu problemele de glanda tiroida.  Limba este un muschi incredibil de important, care te ajuta sa mesteci si sa inghiti hrana, sa o gusti (in medie limba are circa 9 000 de papile gustative) si sa vorbesti. Insa limba ta poate face mult mai multe pentru tine decat credeai. Spre exemplu iti poate indica o problema de sanatate sau o acumulare de toxine in organism. Cand este sanatoasa, limba ta ar trebui sa aiba o culoare rozali...