Treceți la conținutul principal

PRODUSE SI MARCI

10 alimente de top


In urma rezultatelor ultimelor studii in materie de nutritie, cercetatorii din domeniu au realizat un top al celor mai bune alimente pentru sanatatea ta. Vitaminele, calciul, acizi grasi – toate aceste aspecte au fost luate in considerare.



Broccoli este o buna sursa de calciu, potasiu, fibre si vitaminele A si C.


Spanacul contine o cantitate mare de vitaminele A si C, fier, calciu si magneziu.


Germenii de grau sunt bogati in nutrimente, precum vitamina E, magneziu, fosfor, potasiu, fier, dar si proteine si fibre.


Fasolea rosie este slaba caloric, dar bogata in proteine.


Sucul de legume reuneste vitaminele, mineralele si alte nutrimente prezente in legume. Sucul de tomate, dar si alte sucuri care contin rosii sunt o buna sursa de antioxidanti.


Afinele aduc corpului fitonutrimente esentiale, de la vitamina C la fibre.


Cartoful dulce este o buna sursa de betacaroten, care diminueaza riscul de cancer.


Marul – acest fruct curant este bogat in pectine, vitamina C si fibre, toate sanatoase si slab calorice.

migdale 
Migdalele sunt bogate in acizi grasi monosaturati (care lupta impotriva colesterolului), in calciu, in vitamina E si in proteine.


Somonul salbatic aduce acizii grasi omega-3, a caror beneficii pentru sanatatea cardiaca sunt bine cunoscute.


Consumul acestor alimente te va face sa te simti mai in forma si sa iti pastrezi sanatatea. Nu trebuie insa sa te limitezi, astfel ca o alimentatie variata sta la baza unui corp sanatos.

Postări populare de pe acest blog

Suplimentele dietetice pentru diabet

Vitamine, minerale și alte suplimente au fost studiate ca tratamente alternative pentru diabet de tip 2. Cercetările arată că multe dintre aceste suplimente sunt benefice. Cu toate acestea, trebuie să rețineți că trebuie să vă consultați cu medicul dacă este necesar să luați suplimente alimentare pe lângă tratamentul prescris pentru a menține glicemia sub control. Studiile arată că sunt 6 suplimente alimentare importante, care au capacitatea de a trata diabetul: acidul alfa-lipoic, usturoiul, coenzima Q10, omega 3, crom, magneziu, și acizi grași. Detalii

Glutationul și rolul lui în organismul nostru

Glutationul este o substanta care exista deja in organismul nostru. Glutationul creste nivelul de celule T citotoxice din limfocite, neutralizeaza radicalii liberi, este un puternic antioxidant ce ajuta si reglarea nivelurilor celorlalti antioxidanti si detoxifica ficatul. Un nivel scazut de glutation e prezent la indivizii imunocompromisi, cei cu boli neurodegenerative, cum sunt scleroza multipla, SLA, Alzheimer si Parkinson, ateroscleroza, cataracta, diabet, in cazul distrugerilor provocate de medicamente farmaceutice, la cei cu cancer si la bolnavii de SIDA cu rata scazuta de supravietuire. Glutationul trebuie produs in interiorul celulelor. Glutationul  administrat oral nu are niciun efect. Nivelul de glutation din celule este afectat de bolile cronice, expunerea la radiatii, poluanti si toxine, medicamentele farmaceutice care pot afecta ficatul, activitatea radicalilor liberi (stresul oxidativ), infectii, rani, traume, activitate atletica intensa. Nivelul acestui

Infarctul si apa

Este foarte bine de  ș tiut! Câtă lume cunoa ș te ț i care spune că nu vrea să bea nimic înainte de culcare pentru că pe urmă trebuie să se trezească de foarte multe ori în timpul nop ț ii? !   Infarctul  ș i apa  – N-am  ș tiut nimic din toate astea.. . Interesant...             Ș i mai e ceva ce n-am  ș tiut... Mi-am întrebat doctorul de ce oamenii urinează atât de mult în timpul nop ț ii ? Răspunsul medicului meu cardiolog a fost: gravitatea  ț ine apa în partea mai inferi oară a corpului când stai în picioare (picioarele se umflă). Când e ș ti culcat  ș i partea inferioară a corpului (picioarele ș i restul) sunt la nivelul rinichilor  ș i atunci rinichii mută apa pentru că e mai u ș or. Asta se leagă de ultima afirma ț ie.  Ș tiam că e  nevoie de o cantitate minimă de apă pentru a spăla toxinele din corpul tău, dar e a fost pentru mine nou a fost faptul care este timpul corect de a bea apa...             Foarte importan