Treceți la conținutul principal

PRODUSE SI MARCI

Hipotiroidismul - o afectiune a tiroidei



Nutritionistii avertizeaza ca stresul poate afecta grav glandele suprarenale.

„Daca esti foarte stresat, corpul nu mai produce cantitatea suficienta de hormoni, cum ar fi adrenalina, cortizon si aldosteron. Acest lucru afecteaza balansul sarurilor din organism si asta explica de ce unii oameni simt mereu nevoia sa manance gustari sarate”, explica Shona Wilkinson, un nutritionist din Marea Britanie, pentru Daily Mail.

Consumul excesiv de mancaruri sarate poate insemna de asemenea ca suferi de o insuficienta de iod – asta are legatura cu problemele de glanda tiroida. 

Limba este un muschi incredibil de important, care te ajuta sa mesteci si sa inghiti hrana, sa o gusti (in medie limba are circa 9 000 de papile gustative) si sa vorbesti. Insa limba ta poate face mult mai multe pentru tine decat credeai. Spre exemplu iti poate indica o problema de sanatate sau o acumulare de toxine in organism.

Cand este sanatoasa, limba ta ar trebui sa aiba o culoare rozalie, sa fie umeda si destul de neteda.

Totusi daca limba ta este uscata, acoperita de mucus, decolorata sau dureroasa, ar putea indica o problema, precum o tiroida cu nivel scazut de functionare, sau hipotiroidism.

O problema comuna este o limba ingrosata cu „crapaturi” (atunci cand limba ti se umfla, devenind prea mare pentru gura, lasand urme de dinti pe marginea ei). Acesta este un puternic indicator ca ceva nu este in regula, si adesea este un lucru mai serios decat cred oamenii. De fapt, hipotiroidismul ar putea fi diagnosticul cel mai trecut cu vederea in ziua de astazi.

Potrivit specialistului faimos la nivel mondial, dr. David Brownstein, „este socant, dar o medie de 50% dintre oameni(in special cei din tarile dezvoltate) au o deficienta a hormonului tiroidei, numita hipotiroidism, si atat ei, cat si doctorii lor, nu stiu asta deoarece analizele standard ale tiroidei sunt cu mult lipsite de acuratete”.

Tiroida este o glanda mica, localizata in partea inferioara a gatului. De-a lungul unui an, ea creeaza circa o lingurita din hormonul tiroidian. Si doar de aceasta minuscula cantitate este nevoie pentru a impulsiona rata metabolismului fiecarei dintre trilioanele de celule din corpul tau. 

Acest hormon este vital de important pentru dezvoltarea celulara, diviziunea celulara si metabolismul celular. El regleaza metabolizarea grasimilor, proteinelor si carbohidratilor. El creaza caldura si energia corpului si tot el afecteaza modul in care sunt utilizate vitaminele si mineralele din corpul tau.

De aceea, daca este lasata netratata, aceasta deficienta a tiroidei poate juca un rol major ce poate duce la 59 de boli separate – unele fiind doar deranjante, altele care pot sa iti distruga viata, si cateva care de fapt pot sa te omoare.

Daca ai vreunul dintre urmatoarele simptome, s-ar putea sa ai o afectiune a tiroidei:
· Oboseala
· Creier incetosat
· Dureri de cap
· Maini sau picioare reci
· Constipatie
· Piele uscata
· Dureri in corp
· Crestere in greutate
· Pierderi de memorie
· Pierderea parului
· Colesterol ridicat
· Palpitatii cardiace
· Presiune sanguina mare sau scazuta
· Alergii
· Artrita
· Cancer
· Diabet
· Boli de inima

O deficienta tiroidiana poate fi la radacina tuturor acestor simptome si boli grave, si de obicei trece nedetectata si adesea netratata! Insa unul din semnele car iti pot indica acest lucru este chiar limba. Corpul iti vorbeste pe “limba” lui.


Postări populare de pe acest blog

Suplimentele dietetice pentru diabet

Vitamine, minerale și alte suplimente au fost studiate ca tratamente alternative pentru diabet de tip 2. Cercetările arată că multe dintre aceste suplimente sunt benefice. Cu toate acestea, trebuie să rețineți că trebuie să vă consultați cu medicul dacă este necesar să luați suplimente alimentare pe lângă tratamentul prescris pentru a menține glicemia sub control. Studiile arată că sunt 6 suplimente alimentare importante, care au capacitatea de a trata diabetul: acidul alfa-lipoic, usturoiul, coenzima Q10, omega 3, crom, magneziu, și acizi grași. Detalii

Glutationul și rolul lui în organismul nostru

Glutationul este o substanta care exista deja in organismul nostru. Glutationul creste nivelul de celule T citotoxice din limfocite, neutralizeaza radicalii liberi, este un puternic antioxidant ce ajuta si reglarea nivelurilor celorlalti antioxidanti si detoxifica ficatul. Un nivel scazut de glutation e prezent la indivizii imunocompromisi, cei cu boli neurodegenerative, cum sunt scleroza multipla, SLA, Alzheimer si Parkinson, ateroscleroza, cataracta, diabet, in cazul distrugerilor provocate de medicamente farmaceutice, la cei cu cancer si la bolnavii de SIDA cu rata scazuta de supravietuire. Glutationul trebuie produs in interiorul celulelor. Glutationul  administrat oral nu are niciun efect. Nivelul de glutation din celule este afectat de bolile cronice, expunerea la radiatii, poluanti si toxine, medicamentele farmaceutice care pot afecta ficatul, activitatea radicalilor liberi (stresul oxidativ), infectii, rani, traume, activitate atletica intensa. Nivelul acestui

Infarctul si apa

Este foarte bine de  ș tiut! Câtă lume cunoa ș te ț i care spune că nu vrea să bea nimic înainte de culcare pentru că pe urmă trebuie să se trezească de foarte multe ori în timpul nop ț ii? !   Infarctul  ș i apa  – N-am  ș tiut nimic din toate astea.. . Interesant...             Ș i mai e ceva ce n-am  ș tiut... Mi-am întrebat doctorul de ce oamenii urinează atât de mult în timpul nop ț ii ? Răspunsul medicului meu cardiolog a fost: gravitatea  ț ine apa în partea mai inferi oară a corpului când stai în picioare (picioarele se umflă). Când e ș ti culcat  ș i partea inferioară a corpului (picioarele ș i restul) sunt la nivelul rinichilor  ș i atunci rinichii mută apa pentru că e mai u ș or. Asta se leagă de ultima afirma ț ie.  Ș tiam că e  nevoie de o cantitate minimă de apă pentru a spăla toxinele din corpul tău, dar e a fost pentru mine nou a fost faptul care este timpul corect de a bea apa...             Foarte importan