1.
Radacinoasele
Datorita
naturii vindecatoare “yang” a acestor alimente in medicina traditionala
chineza, si a tendintei acestora de a fi mai bogate in minerale decat multe
alte leguma, ar fi mai sigur de spus ca nu puteti manca destule. Cautati
ridichiile in special (rosii, negre sau albe), ca si sfecla rosie, morcovii,
napii, hreanul, si rutabaga (nap suedez, mai iute decat cel obisnuit). Gata de
consumat fie crude fie dupa prepararea in abur timp de 15-20 de minute,
radacinoasele va vor ajuta sa va simtiti atat satui, cat si mai bine ancorati.
2.
Legumele crucifere
Acestea
sunt vegetalele pe care cu toti le cunoastem si le iubim, facute mai delicioase
cu un mic adaos de sos sanatos facut in casa precum pesto. Alegeti dintre
broccoli, varza, conopida, varza de bruxelles, si altele similare.
3.
Legume cu frunze verzi
Acestea
includ patrunjelul, mararul, salata, kale, frunzele sfeclei rosii, frunzele de
nap si gulie si spanacul – dintre care probabil spanacul este cea mai buna
alegere. Cunoscut in special pentru bogatul continut in vitamina K si acid
folic, spanacul mai este si plin de vitamine, minerale, substante fitochimice,
antioxidanti si fibra, ajutand la imbunatatirea digestiei si chiar a vederii.
4.
Usturoiul
Un
adevarat aliment miraculos, usturoiul apare in fruntea a nenumarate liste de
alimente care favorizeaza in general sanatatea, si lista alimentelor
alcalinizante nu este o exceptie. Printre alte beneficii este si abilitatea lui
de a favoriza imunitatea si sanatatea cardiovasculara prin coborarea presiunii
sanguine, curatarea ficatului si lupta impotriva bolilor.
5.
Piperul Cayenne (capsicum)
Ca
parte a familiei de piperuri puternice, tropicale, care contin enzime esentiale
functiei endocrine, cayenne-ul este printre cele mai alcalinizante alimente.
Este cunoscut pentru proprietatile lui antibacteriene si este un bogat furnizor
de vitamina A, ceea ce il face un agent de mare ajutor in lupta impotriva
radicalilor liberi daunatori ce duc la stres si boli.
6.
Lamaile
Lamaile
pot fi cel mai alcalinizant aliment dintre toate. Ca dezinfectant natural, pot
vindeca rani, simultan furnizand alinare puternica si imediata pentru
hiperaciditate si boli corelate cu virusii, ca si pentru tuse, raceli, gripe si
arsuri gastrice. Lamaia ajuta si pentru energizarea ficatului si favorizarea
detoxifierii.