Treceți la conținutul principal

PRODUSE SI MARCI

Tratament pentru Alzheimer


În luna Iulie 2008, Dr. Newport a scris articolul "What If There Was a Cure for Alzheimer's Disease and No One Knew?" , care a circulat în întreaga lume şi a stat la baza prezentării făcută de domnia sa la Conferinţa Internaţională dedicată Altzheimer-ului din Tesalonic - Grecia. Iar pe 31 Octombrie 2011, Editura Basic Healt Publication, Inc a publicat cartea de mai sus, care prezintă:

Documentarea şi cercetările Dr. Newport

Etapele Remisiunii simptomatologiei bolii Alzheimer la soţul său, domnul Steve

Importanţa în alimentaţia sănătoasă a MCT (trigliceridelor cu lanţ mediu)

Cum bolnavii de Alzheimer pot folosi o dietă sănătoasă - îmbogăţită cu aceste grăsimi vitale MCT (trigliceridele cu lanţ mediu) folosind Uleiul din Nucă de Cocos.

Începând cu anul 2000, a trebuit să îl îngrijească pe soţul ei Steve, la care apăruse primele semne de Alzheimer. Deoarece din 2004, boala a evoluat rapid, doamna Dr. Newport a început să caute soluţii pentru al păstra pe soţul ei funcţional cât mai mult timp posibil. Familiarizată cu terminologia medicală şi metodele ştiinţifice din cercetarea medicală, ea a fost uimită să descopere noi cercetări care demonstrau faptul că MCT (trigliceridele cu lanţ mediu), care acţionează ca un combustibil alternativ la Creierul rezistent la Insulină a bolnavilor de Alzheimer, poate uneori să reverseze sau în cel mai rău caz să stabilizeze boala. Când a oferit soţului 2 linguriţe de Ulei din Nucă de Cocos ( o sursă naturală de MCT (trigliceridelor cu lanţ mediu)) la masa de dimineaţă, înainte de un nou test de memorie, de această dată soţul a reuşit , în mod miraculos, să îl treacă cu succes, cu toate că picase la acelaşi test dat în zilele anterioare. De atunci şi până în prezent, Steve - soţul doamnei Dr. Newport - a continuat îmbunătăţirea stării de sănătate luând la masă doza zilnică de Ulei din Nucă de Cocos.

Principiile metabolice şi efectele consumului sistematic ale Uleiului din Nucă de Cocos, preluate din interviul Dr. Bruce Fife în 6 episoade, realizat de Joyce Rilei, în emisiunea Power Hour, despre cartea sa Stop Alzheimer's Now -How to Prevent & Reverse Dementia, Parkinson's, ALS, Multiple Sclerosis & Other Neurodegenerative Disorders.

Să oprim Alzheimer-ul acum - Cum să prevenim şi la nevoie să reversăm Demenţa, Parkinsonul, ALS (Scleroza Laterală Amiotrofica), Scleroza Multiplă şi alte Boli Neuro degenerative:

Toate informaţiile publicate în această carte au la bază cercetări medicale publicate în revistele de specialitate.

- Ce conexiuni sunt între toate aceste afecţiuni Neuro degenerative? 

- Elementele comune al acestor acţiuni sunt Inflamaţia Cronică şi excesul de Stres Oxidativ provocat de producţia excesivă de Radicali Liberi. Acestea la rândul lor împiedică celulele nervoase să utilizeze Glucoza care să producă în interiorul lor Energia de care au nevoie. Creierul are nevoie de Glucoză pentru a produce energia necesară funcţionării şi supravieţuirii lui. Dacă în interiorul celulelor nervoase ale Creierului, nu ajunge cantitatea de Glucoză necesară funcţionării acestora, acestea degenerează şi mor, iar Creierul începe să se atrofieze. Drept consecinţă capacităţile de memorare şi aducere aminte scad, începem să pierdem anumite abilităţi funcţionale ale întregului corp (mişcare, vedere, respiraţie, etc.) şi funcţie de locul în care se produce atrofia apar diferite afecţiuni. De exemplu, în cazul Alzheimer-ului celule nervoase dedicate memorării mor. Deci cheia comună a tuturor acestor afecţiuni neuro degenerative este lipsa ENERGIEI la nivelul celulelor nervoase, deci Creierul nu primeşte energia necesară funcţionării. Ce prezint în cartea mea este tocmai o sursă alternativă de energie (alta decât Glucoza) pentru a alimenta creierul.

- Multe din tratamentele clasice pentru aceste afecţiuni neuro degenerative, nu numai că nu duc la rezultatul dorit, dar au şi foarte multe efecte secundare care afectează şi mai mult creierul. 

- Aceste medicamente interferează perturbând şi mai mult capacitatea creierului de a folosi Glucoza pentru producerea energiei necesare funcţionării şi regenerării lui. În acelaşi timp foarte multe medicamente care se dau la liber (fără reţetă) afectează la rândul lor capacitatea Creierului de a se alimenta cu Glucoză. Ele interferează cu procesele metabolice ce au loc în creier, iar folosirea lor pe termen lung poate duce la degenerarea Creierului.

- Să revenim la prima categorie de medicamente, de exemplu în cazul Alzheimer-ului. De ce medicamentele care stimulează producerea de Dopamină, duc la efecte negative? 

- Aceste medicamente forţează Creierul să producă mai multă Dopamină decât el este capabil să o facă în această stare de epuizare. Este ca si cum ai biciui un cal de curse să se ridice şi să alerge, când el are deja 2 picioare afectate, el va încerca să se ridice şi să alerge dar va murii curând prin epuizare. La fel Creierul va muri mai rapid, când va fi forţat să facă mai mult decât este capabil să facă în această fază de epuizare iar în această situaţie acest tip de medicamente vor face pacienţilor un lucru bun pe termen scurt, dar pe termen lung va produce mai mult rău decât bine. În aceste situaţii se schimbă formula de tratament şi astfel lucrurile devin şi mai complicate.

- Din punct de vedere metabolic, ce îi lipseşte Creierului şi îl obligă să ajungă la aceste afecţiuni degenerative? 

- În astfel de situaţii Creierul nu este capabil să utilizeze eficient Glucoza. De obicei omul obţine Glucoza din carbohidraţi iar Glucoza obţinută din aceştia este combustibilul care oferă energie Creierului. Când Creierul nu poate folosii Glucoza el are nevoie de altă sursă de energie şi acestea sunt Cetonele (în engleză Ketones). Cetonele sunt produse în Ficat, din grăsimi. De exemplu dacă suntem în post, sau într-o lipsă cronică de alimente care conţin carbohidraţi, corpul nostru va începe să producă Cetone. Cetonele sunt singurele alternative la Glucoză în asigurarea energiei Creierului. Când nivelul Glucozei în sânge începe să scadă, Ficatul începe să producă Cetone din Grăsimi. (între mese, pe timpul somnului de noapte sau când postim).

- Dieta poate juca un rol în prevenirea şi tratarea afecţiunilor neuro degenerative? 

 - Totul a început atunci când medicii au început să trateze aceste afecţiuni prin post în general şi prin postul numai cu apă în special. Pe timpul postului, medicii au observat că oamenii încep să se refacă miraculos după astfel de afecţiuni, una din ele fiind Epilepsia. Astfel pe timpul postului doar cu apă pe 30 zile, corpul începe să producă Cetone, deoarece nu mai erau consumate alimente ce conţineau carbohidraţi. În această situaţie celulele nervoase din Creier, au folosit Cetonele în loc de Glucoză. În acelaşi timp Cetonele au declanşat eliberarea factorilor neurotrofici care la rândul lor au stimulat autoregenerarea celulelor nervoase din Creier. În unele situaţii boala era complet remisă iar în alte situaţii se observau ameliorări semnificative, dar pentru remisiunea completă era nevoie de un post prelungit la 6 sau 12 luni, ceeace era greu de ţinut. În acest context a fost inventată Dieta Cetonică - Ketogenic Diet , pentru a mima postul astfel încât corpul să producă Cetone chiar şi când persoana se alimentează cu anumite alimente (sărace în carbohidraţi, dar bogate în grăsime). Din cauza conţinutului redus de carbohidraţi, nivelul glucozei în sânge scade şi astfel forţează corpul să ardă grăsimile, în ficat, cu scopul de a produce din ele Cetone. Acest tip de Dietă Cetonică a ajutat la vindecarea multor persoane bolnave de Epilepsie. Apoi medicii au extins această dietă şi la alte afecţiuni Neuro degenerative obţinând şi în cazul lor efecte similare, deoarece Factorii Neurotrofici generaţi de Cetone stimulau Creierul să repare celulele Nervoase disfuncţionale sau să înlocuiască prin regenerare Celulele Nervoase distruse. În acelaşi timp Cetonele alimentau Celulele Nervoase sănătoase, prin asigurarea nutrienţilor necesari unei funcţionări eficiente şi pe termen lung.

- Este oare posibil să regenerăm Celulele Nervoase distruse sau terminaţiile Neuronilor? 

- Până nu demult, specialiştii neurologi credeau că odată ce o Celulă Nervoasă murea, ea dispărea pentru totdeauna şi nu putea fi înlocuită de către o nouă Celulă Nervoasă, afirmând că ne naştem cu un număr de Celule Nervoase şi numărul acestora scade continuu odată cu trecerea timpului. Dar cercetările ultimilor ani au demonstrat că această ipoteză nu era adevărată, deoarece chiar şi la vârstele cele mai înaintate (80, 90 sau chiar 100 ani) , noi continuăm să GENERĂM NOI CELULE NERVOASE, care să le înlocuiască pe cele distruse sau defecte şi acest proces de REGENERARE a CREIERULUI poate fi îmbunătăţit printr-o Dietă corespunzătoare folosind nutrienţi adecvaţi.

- Dacă unii dintre noi, nu am cunoscut la timp o astfel de dietă, sau poate am consumat prea multe Sucuri, sau prea mult Alcool sau am consumat Droguri, care au provocat distrugerea Celulelor Nervoase din Creier, ce mai putem face acum? 

- Soluţia Stopării şi a Reversării Alzheimer-ului şi a celorlalte boli neuro degenerative este generarea în Ficat a Cetonelor fie printr-o Dietă Cetogenică - Ketogenic Diet (cu calorii obţinute: 70-75% din Grăsimi, 20-25% din Proteine şi 5-10% din Carbohidraţi) - dar ea e foarte greu de urmat şi multor oameni nu le place o astfel de dietă, fie folosind Uleiul din Nucă de Cocos - cea mai bună sursă, conţinând 63% MCT ( trigliceridele cu lanţ mediu), iar la consumarea lui, Trigliceridele cu lanţ mediu ajung direct la Ficat unde sunt transformate automat în Cetone, indiferent de nivelul Glucozei din sânge, sau de câţi Carbohidraţi am consumat la masă. Cetonele astfel produse ajung prin sânge la Creier alimentându-l, hrănind Neuronii şi declanşând Factorul Neurotrofic care va stimula Vindecarea şi Repararea Celulelor Nervoase din Creier.

- Pentru a începe să înlocuim Celulele Nervoase distruse, sau să ajutăm la repararea celor defecte, va trebui să folosim Uleiul din Nucă de Cocos tot timpul? 

- În principiu da, cu cât mai multe Cetone vor fi produse în Ficat, cu atât va funcţiona mai bine Creierul şi cu atât mai mult va creşte capacitatea de AUTO VINDECARE a Creierului. Pentru persoanele care suferă deja de afecţiuni neuro degenerative, este recomandat să consume ZILNIC circa 5 Linguri cu Ulei din Nucă de Cocos - distribuite la cele 3 mese, sub diferite forme (pe pâine, la salate sau la gătit) .

Informaţii suplimentare in paginile de web: 

Situl Dr. Mary Theresa Newport (cercetări, interviuri, prezentări, recomandări privind Dieta cu Ulei din Nucă de Cocos şi Rezultatele Testului Ceasului dat de Steve - 1 Zi înainte de a începe Dieta, 14 Zile şi 35 Zile de Dietă cu Ulei din Nucă de Cocos) 

160 de situaţii diferite de folosire a Uleiului din Nucă de Cocos la Oameni şi la Animale conţine inclusiv doza Zilnică Recomandată funcţie de greutatea persoanei. 

Pagina Coconut Oil and Alzheimer’s Disease de pe Situl Alianţei pentru Sănătate Naturală din S.U.A. 

Pagina de prezentare a Cărţii Alzheimer's Disease: What If There Was a Cure de pe Amazon conţine şi linkurile către alte Cărţi despre Uleiul din Nucă de Cocos 

Interviurile Video ale Dr. Naturopat Bruce Fife - Fondatorul Centrului de Cercetări pentru Uleiul din Nucă de Cocos. 

Rezumatul în Engleză a cărţii editată în Portugheză Coconut, The Miracle of a Fat( şi alte informaţii privind Uleiul din Nucă de Cocos) pe Situl Fundaţiei pentru Medicină Alternativă şi Integrativă 

Situl Coconut Oil Your source for research and news on the health benefits of coconut oil. prezintă din 2000, rezultatele cercetărilor privind avantajele pentru sănătate, a folosirii Uleiului din Nucă de Cocos în alimentaţie. Inclusiv pagina Coconut Oil and Alzheimer’s Disease are a Hot News Item in 2012 

Portalul Dr. Osteopat Josep O Mercola:Four Tablespoons of This "Brain Food" - Coconut Oil - Prevent Alzheimer's 
This Coconut Oil is a Powerful Virus-Destroyer and Antibiotic Coconut: In Support of Good Health in the 21st Century 


sursa: steaua-divina.ro

Postări populare de pe acest blog

Suplimentele dietetice pentru diabet

Vitamine, minerale și alte suplimente au fost studiate ca tratamente alternative pentru diabet de tip 2. Cercetările arată că multe dintre aceste suplimente sunt benefice. Cu toate acestea, trebuie să rețineți că trebuie să vă consultați cu medicul dacă este necesar să luați suplimente alimentare pe lângă tratamentul prescris pentru a menține glicemia sub control. Studiile arată că sunt 6 suplimente alimentare importante, care au capacitatea de a trata diabetul: acidul alfa-lipoic, usturoiul, coenzima Q10, omega 3, crom, magneziu, și acizi grași. Detalii

Glutationul și rolul lui în organismul nostru

Glutationul este o substanta care exista deja in organismul nostru. Glutationul creste nivelul de celule T citotoxice din limfocite, neutralizeaza radicalii liberi, este un puternic antioxidant ce ajuta si reglarea nivelurilor celorlalti antioxidanti si detoxifica ficatul. Un nivel scazut de glutation e prezent la indivizii imunocompromisi, cei cu boli neurodegenerative, cum sunt scleroza multipla, SLA, Alzheimer si Parkinson, ateroscleroza, cataracta, diabet, in cazul distrugerilor provocate de medicamente farmaceutice, la cei cu cancer si la bolnavii de SIDA cu rata scazuta de supravietuire. Glutationul trebuie produs in interiorul celulelor. Glutationul  administrat oral nu are niciun efect. Nivelul de glutation din celule este afectat de bolile cronice, expunerea la radiatii, poluanti si toxine, medicamentele farmaceutice care pot afecta ficatul, activitatea radicalilor liberi (stresul oxidativ), infectii, rani, traume, activitate atletica intensa. Nivelul acestui

Infarctul si apa

Este foarte bine de  ș tiut! Câtă lume cunoa ș te ț i care spune că nu vrea să bea nimic înainte de culcare pentru că pe urmă trebuie să se trezească de foarte multe ori în timpul nop ț ii? !   Infarctul  ș i apa  – N-am  ș tiut nimic din toate astea.. . Interesant...             Ș i mai e ceva ce n-am  ș tiut... Mi-am întrebat doctorul de ce oamenii urinează atât de mult în timpul nop ț ii ? Răspunsul medicului meu cardiolog a fost: gravitatea  ț ine apa în partea mai inferi oară a corpului când stai în picioare (picioarele se umflă). Când e ș ti culcat  ș i partea inferioară a corpului (picioarele ș i restul) sunt la nivelul rinichilor  ș i atunci rinichii mută apa pentru că e mai u ș or. Asta se leagă de ultima afirma ț ie.  Ș tiam că e  nevoie de o cantitate minimă de apă pentru a spăla toxinele din corpul tău, dar e a fost pentru mine nou a fost faptul care este timpul corect de a bea apa...             Foarte importan