Treceți la conținutul principal

PRODUSE SI MARCI

Cum am devenit obezi




În întreaga lume, nivelurile de obezitate sunt în creştere. Mai multe persoane sunt acum supraponderale decât subnutrite. Două treimi dintre adulţii britanici sunt supraponderali, iar unul din patru dintre noi este clasificat ca fiind obez.

Documentarul urmăreşte pe cei responsabili care au revoluţionat obiceiurile noastre alimentarei, pentru a afla modul în care deciziile luate, acum 40 de ani, în America influenţeză modul în care mâncăm acum.

Peretti călătorește în America pentru a investiga povestea de siropului de porumb, bogat in fructoza. Indulcitorul a fost promovat în SUA, în anii 1970. Mai ieftin și mai dulce decât zahărul, a găsit în curând drumul său în aproape toate alimentele procesate și băuturi răcoritoare. HFCS nu este doar mai dulce decât zahărul, el interferează cu leptina, hormonul care controleaza apetitul, astfel încât odată ce începi a manca sau bea, nu poţi să te mai opreşti.

Endocrinolog Robert Lustig a fost unul dintre primii care au recunoscut pericolele HFC, dar concluziile sale au fost discreditate în timp. Între timp, un raport Congresului SUA acuzat de grăsime, nu zahăr, pentru creșterea îngrijorătoare a bolilor cardio-vasculare și industria alimentară au răspuns cu intervale de "conținut redus de grăsimi", produse de "inima sanatoasa", în care grăsimea a fost eliminată.


Între timp, în 1970 în  Marea Britanie, producătorii de produse alimentare au folosit campanii de publicitate pentru a promova ideea de gustări între mese. În afara casei, lanturile de fast food a oferit spații curate, luminoase, cu burgeri tentanţi. Douăzeci de ani după sosirea McDonalds, numărul de puncte de fast-food în Marea Britanie a crescut de patru ori.

Postări populare de pe acest blog

Glutationul și rolul lui în organismul nostru

Glutationul este o substanta care exista deja in organismul nostru. Glutationul creste nivelul de celule T citotoxice din limfocite, neutralizeaza radicalii liberi, este un puternic antioxidant ce ajuta si reglarea nivelurilor celorlalti antioxidanti si detoxifica ficatul. Un nivel scazut de glutation e prezent la indivizii imunocompromisi, cei cu boli neurodegenerative, cum sunt scleroza multipla, SLA, Alzheimer si Parkinson, ateroscleroza, cataracta, diabet, in cazul distrugerilor provocate de medicamente farmaceutice, la cei cu cancer si la bolnavii de SIDA cu rata scazuta de supravietuire. Glutationul trebuie produs in interiorul celulelor. Glutationul  administrat oral nu are niciun efect. Nivelul de glutation din celule este afectat de bolile cronice, expunerea la radiatii, poluanti si toxine, medicamentele farmaceutice care pot afecta ficatul, activitatea radicalilor liberi (stresul oxidativ), infectii, rani, traume, activitate atletica intensa. Nivelul ace...

Suplimentele de magneziu sporesc capacitatea cerebrală

Ziarul online Neuron a publicat un studiu care a demonstrat că majorarea cantităţii de magneziu la nivelul creierului ajută la învăţare, stimulând memoria. În acelaşi timp, studiul spune că nivelurile mici de magneziu dăunează funcţiei cognitive, ducând la o deteriorare mai rapidă a memoriei la oamenii în vârstă. Profesorul Guosong Liu a condus o cercetare ce verifică dacă suplimentele alimentare cu magneziu stimuleaza puterea creierului. „Magneziul este esenţial pentru funcţionarea normală a multor ţesuturi din corp, incluzând aici creierul, şi, într-un studiu anterior, noi am demonstrat că acest mineral a ajutat plasticitatea sinaptică în celulele cerebrale cultivate”, explică dr. Liu. Dr. Liu şi colegii săi au dezvoltat un compus ce conţine acest mineral, magneziu-L-treonat (MgT), care ar putea majora semnificativ cantitatea de magneziu din creier prin intermediul suplimentelor alimentare. „Am descoperit că un nivel crescut de magneziu în creier sporeşte multe for...

Hipotiroidismul - o afectiune a tiroidei

Nutritionistii avertizeaza ca stresul poate afecta grav glandele suprarenale. „Daca esti foarte stresat, corpul nu mai produce cantitatea suficienta de hormoni, cum ar fi adrenalina, cortizon si aldosteron. Acest lucru afecteaza balansul sarurilor din organism si asta explica de ce unii oameni simt mereu nevoia sa manance gustari sarate”, explica Shona Wilkinson, un nutritionist din Marea Britanie, pentru   Daily Mail . Consumul excesiv de mancaruri sarate poate insemna de asemenea ca suferi de o insuficienta de iod – asta are legatura cu problemele de glanda tiroida.  Limba este un muschi incredibil de important, care te ajuta sa mesteci si sa inghiti hrana, sa o gusti (in medie limba are circa 9 000 de papile gustative) si sa vorbesti. Insa limba ta poate face mult mai multe pentru tine decat credeai. Spre exemplu iti poate indica o problema de sanatate sau o acumulare de toxine in organism. Cand este sanatoasa, limba ta ar trebui sa aiba o culoare rozali...