Treceți la conținutul principal

PRODUSE SI MARCI

Alimente alcaline pentru fiecare zi


alimente alcaline



1. Radacinoasele

Datorita naturii vindecatoare “yang” a acestor alimente in medicina traditionala chineza, si a tendintei acestora de a fi mai bogate in minerale decat multe alte leguma, ar fi mai sigur de spus ca nu puteti manca destule. Cautati ridichiile in special (rosii, negre sau albe), ca si sfecla rosie, morcovii, napii, hreanul, si rutabaga (nap suedez, mai iute decat cel obisnuit). Gata de consumat fie crude fie dupa prepararea in abur timp de 15-20 de minute, radacinoasele va vor ajuta sa va simtiti atat satui, cat si mai bine ancorati.

2. Legumele crucifere

Acestea sunt vegetalele pe care cu toti le cunoastem si le iubim, facute mai delicioase cu un mic adaos de sos sanatos facut in casa precum pesto. Alegeti dintre broccoli, varza, conopida, varza de bruxelles, si altele similare.

3. Legume cu frunze verzi

Acestea includ patrunjelul, mararul, salata, kale, frunzele sfeclei rosii, frunzele de nap si gulie si spanacul – dintre care probabil spanacul este cea mai buna alegere. Cunoscut in special pentru bogatul continut in vitamina K si acid folic, spanacul mai este si plin de vitamine, minerale, substante fitochimice, antioxidanti si fibra, ajutand la imbunatatirea digestiei si chiar a vederii.

4. Usturoiul

Un adevarat aliment miraculos, usturoiul apare in fruntea a nenumarate liste de alimente care favorizeaza in general sanatatea, si lista alimentelor alcalinizante nu este o exceptie. Printre alte beneficii este si abilitatea lui de a favoriza imunitatea si sanatatea cardiovasculara prin coborarea presiunii sanguine, curatarea ficatului si lupta impotriva bolilor.

5. Piperul Cayenne (capsicum)

Ca parte a familiei de piperuri puternice, tropicale, care contin enzime esentiale functiei endocrine, cayenne-ul este printre cele mai alcalinizante alimente. Este cunoscut pentru proprietatile lui antibacteriene si este un bogat furnizor de vitamina A, ceea ce il face un agent de mare ajutor in lupta impotriva radicalilor liberi daunatori ce duc la stres si boli.

6. Lamaile

Lamaile pot fi cel mai alcalinizant aliment dintre toate. Ca dezinfectant natural, pot vindeca rani, simultan furnizand alinare puternica si imediata pentru hiperaciditate si boli corelate cu virusii, ca si pentru tuse, raceli, gripe si arsuri gastrice. Lamaia ajuta si pentru energizarea ficatului si favorizarea detoxifierii.

Postări populare de pe acest blog

Glutationul și rolul lui în organismul nostru

Glutationul este o substanta care exista deja in organismul nostru. Glutationul creste nivelul de celule T citotoxice din limfocite, neutralizeaza radicalii liberi, este un puternic antioxidant ce ajuta si reglarea nivelurilor celorlalti antioxidanti si detoxifica ficatul. Un nivel scazut de glutation e prezent la indivizii imunocompromisi, cei cu boli neurodegenerative, cum sunt scleroza multipla, SLA, Alzheimer si Parkinson, ateroscleroza, cataracta, diabet, in cazul distrugerilor provocate de medicamente farmaceutice, la cei cu cancer si la bolnavii de SIDA cu rata scazuta de supravietuire. Glutationul trebuie produs in interiorul celulelor. Glutationul  administrat oral nu are niciun efect. Nivelul de glutation din celule este afectat de bolile cronice, expunerea la radiatii, poluanti si toxine, medicamentele farmaceutice care pot afecta ficatul, activitatea radicalilor liberi (stresul oxidativ), infectii, rani, traume, activitate atletica intensa. Nivelul ace...

Suplimentele de magneziu sporesc capacitatea cerebrală

Ziarul online Neuron a publicat un studiu care a demonstrat că majorarea cantităţii de magneziu la nivelul creierului ajută la învăţare, stimulând memoria. În acelaşi timp, studiul spune că nivelurile mici de magneziu dăunează funcţiei cognitive, ducând la o deteriorare mai rapidă a memoriei la oamenii în vârstă. Profesorul Guosong Liu a condus o cercetare ce verifică dacă suplimentele alimentare cu magneziu stimuleaza puterea creierului. „Magneziul este esenţial pentru funcţionarea normală a multor ţesuturi din corp, incluzând aici creierul, şi, într-un studiu anterior, noi am demonstrat că acest mineral a ajutat plasticitatea sinaptică în celulele cerebrale cultivate”, explică dr. Liu. Dr. Liu şi colegii săi au dezvoltat un compus ce conţine acest mineral, magneziu-L-treonat (MgT), care ar putea majora semnificativ cantitatea de magneziu din creier prin intermediul suplimentelor alimentare. „Am descoperit că un nivel crescut de magneziu în creier sporeşte multe for...

Infarctul si apa

Este foarte bine de  ș tiut! Câtă lume cunoa ș te ț i care spune că nu vrea să bea nimic înainte de culcare pentru că pe urmă trebuie să se trezească de foarte multe ori în timpul nop ț ii? !   Infarctul  ș i apa  – N-am  ș tiut nimic din toate astea.. . Interesant...             Ș i mai e ceva ce n-am  ș tiut... Mi-am întrebat doctorul de ce oamenii urinează atât de mult în timpul nop ț ii ? Răspunsul medicului meu cardiolog a fost: gravitatea  ț ine apa în partea mai inferi oară a corpului când stai în picioare (picioarele se umflă). Când e ș ti culcat  ș i partea inferioară a corpului (picioarele ș i restul) sunt la nivelul rinichilor  ș i atunci rinichii mută apa pentru că e mai u ș or. Asta se leagă de ultima afirma ț ie.  Ș tiam că e  nevoie de o cantitate minimă de apă pentru a spăla toxinele din corpul tău, dar e...